به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر امروز همایش قبل از سفر عتبات دانشگاهیان در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با حضور حجت الاسلام فقیهی، رئیس عمره و عتبات دانشگاهیان و حجت الاسلام محسن قمی، عضو مجلس خبرگان رهبری با حضور تعداد کثیری از زائران عتبات عالیات برگزار شد.
در این برنامه حجت الاسلام محسن قمی، عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در آموزه های دینی آمده است که هیچ فرزندی گناهکار به دنیا نمی آید و با فطرتی پاک متولد می شود اما به تدریج آلودگی ها به سراغ انسان ها می آید.
وی تصریح کرد: همه انسان ها به نوعی آلوده هستند، در برخی کمتر و در برخی بیشتر. اما قرآن می گوید ما به کسانی محبت می کنیم که حتی اگر زمین خوردند از گناه دوری کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه برای پاک شدن از گناه باید خورشید بر ما بتابد اظهار داشت: نمازهای پنج گانه، اعتکاف، نماز شب و زیارت ائمه معصومین علیهم السلام همان خورشید هستند و خداوند دوست تان داشته که این سفر را برای شما مقرر کرده است.
وی افزود: سفر به کربلا سفری است که همسفران تان فرشتگان الهی هستند در این سفر یاد می گیریم هر چه قدر که از فطرت مان دور شده ایم باید به فطرت ها بازگردیم چرا که همه انسان ها دارای فطرت طبیعی هستند که با قرار گرفتن در دنیا آن را فراموش می کنند.
حجت الاسلام قمی با بیان اینکه از خود بیگانگی مسئله مهمی است که در این گونه سفرها باید مدنظر قرار بگیرد گفت: بعد از جنگ جهانی دوم بسیاری از نمایش نامه ها با این موضوع به میان آمد. این به این معنی است که باید همه انسان ها به فطرت خود برگردند ولی غرب نمی داند که راه و مسیر رسیدن به این هدف چگونه است. بازگشت به خود در سفرهای عتبات عالیات امری جدی است.
وی ادامه داد: سالیانه میلیون ها نفر به کربلا مشرف می شوند که باید پرسید که انسان ها با چه انگیزه ای وارد این خاک می شوند؟ متاسفانه در طول تاریخ سفر به کربلا با خطرهای بسیار زیادی همراه بوده و در روایات داریم که این سفر را به خاطر خطرش ترک نکنید که اگر کردید دچار مشکل خواهید شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: باید دید که امام حسین علیه السلام با دل ها چه کرده است که مردم با وجود خطرهای بسیار زیاد به این سفرها می روند؟ داعش نیز در عراق و شام این روزها تضعیف شده که ان شاالله با کمک خداوند امیدواریم دو شهر موصل و فلوجه از شر دشمنان پاک سازی شود.
وی با بیان اینکه داعش امروز به استیصال برای ایجاد آتش بس در منطقه افتاده است گفت: ما باید خود را برای شرایط پس از داعش آماده کنیم شرایطی که دیگر لازم نباشد مدافعان حرم مان با شعار کلنا عباسک یا زینب به این شهرها اعزام شوند.
حجت الاسلام قمی با بیان اینکه نکته ای که مهم است این است که باید فکر کنیم مگر زیارت سامرا و نجف چه ضرری را به منافع داعشی ها می زند که اینها وحشیانه به مردم ضربه می زنند گفت: شعور در کنار شور در این سفر مورد توجه قرار بگیرد و باید بفهمیم که چرا به این سفر می رویم.
در پایان حجت الاسلام فقیهی، رئیس عمره و عتبات دانشجویان با اشاره به تعداد صفات مربوط به امامان معصوم در زیارت جامعه کبیره گفت: بیش از 400 صفت در این زیارت برای امام مان برشمرده اند ولی در بین آنها تنها امام حسین علیه السلام است که از صفات منحصربفردی برخوردار هستند.
وی تصریح کرد: گریه بر امام حسین علیه السلام از اول خلقت تاکنون، شفا در تربت امام حسین علیه السلام، امنیت در تربت ایشان، کامل بودن نماز در حرم مقدس شان، استجابت دعا زیر قبه شریف شان، زیارت همه انبیاء و محسوب نشدن مدت زمان زیارت در طول عمر انسان از جمله صفاتی است که برای امام حسین علیه السلام برمی شمرند.
رئیس عمره و عتبات دانشجویان اظهار داشت: امام حسین علیه السلام در این دنیا هر چه که داشت را برای رضای خدا دادند و پروردگار هم برایش سنگ تمام گذاشت.
وی با اشاره به آثار دنیوی و اخروی زیارت عتبات عالیات بیان داشت: برطرف شدن اندوه مومنان، برآورده شدن حاجات، آمرزیده شدن گناهان، طولانی شدن عمر، گسترده تر شدن روزی معنوی و مادی انسان ها از جمله آثار دنیوی و اخروی این سفر معنوی است.